به مناسبت درگذشت توماس ادیسون؛ تسلا و ادیسون هیچگاه دشمن یکدیگر نبوده اند
به مناسبت درگذشت توماس ادیسون؛ تسلا و ادیسون هیچگاه دشمن یکدیگر نبوده اند
دوشنبه 26 مهر 1400 - 11:02:12
آخرین خبر
به مناسبت درگذشت توماس ادیسون؛ تسلا و ادیسون هیچگاه دشمن یکدیگر نبوده اند.
بسیاری تسلا و ادیسون را دشمن یکدیگر می دانند؛ اما لاری کارلسون، مستند نگار می گوید؛ ارتباط آن دو همواره نادرست تفسیر شده است بر اساس مدارک و شواهد تسلا و ادیسون در عین رقابت رابطه دوستانه ای با یکدگر داشتند.
چند سالی می شود که صفحاتی در فضای مجازی که به ظاهر پرچم دار ترویج علم هم هستند، بر بستر انتشار برخی محتوای زرد، اطلاعات نادرستی را در علم و درباره دانشمندان رواج می دهد؛ اطلاعاتی که نه تنها سندیت ندارد بلکه افرادی که آن را نشر می دهند هدفی جز دیده شدن ندارند. برای مثال ساخته شدن اهرام مصر توسط فرازمینی ها یا تعلق داشتن انسان به یک سیاره دیگر و غیره تنها چد مورد از محتوایی است که دانشمندان به صراحت آن ها را رد می کنند.  در این میان رقابت دانشمندانی چون ادیسون و تسلا هم مورد هدف بسیاری از این صفحات بوده و در بسیاری موارد این دو دانشمند دشمن یکدیگر تلقی شده اند. اما آیا ادیسون دانشمند ثروتمندی بوده است که تسلا مظلومانه نتوانست دربرابر وی ایده هایش را به منصه ظهور برساند؟
 به مناسبت درگذشت توماس ادیسون به تشریح روابط این دانشمند با رقیب و البته دوست خود تسلا پرداخته است.
ادیسون دانشمندی ثروتمند که از میان اختراعات مهمش، لامپ رشته ای جایگاه او را در دنیای علم برای همیشه تثبیت کرده است. دانشمندی که اختراعات برجسته ای از جمله تلگراف، گرامافون، دستگاه رای گیری و دستگاه ظبط صوت را در کارنامه خود دارد؛ در کودکی به دلیل کم شنوایی از سوی معلم خود کودن شناخته می شود و به اجبار در خانه همراه با مادرش به ادامه تحصیل می پردازد.
از سوی دیگردر سال 1856 کودکی در یوگوسلاوی متولد شد که بعدها نقش مهمی در ایجاد ارتباط بی‌ سیم و ارتقای تلویزیون ‌های امروزی ایفا کرد. این فرد کسی نبود جز نیکلا تسلا. امروزه دشمن انگاری و تقابل خیر و شر این دو دانشمند فقید در فضای مجازی باعث شده است تصورات اشتباهی از رقات علمی این دو رواج پیدا کند

داستان ازچه قرار است؟
با توجه به اسناد و مدارک موجود از زمان حیات این دو دانشمند، در سال 1882 تسلا شروع به کار در شرکت بین المللی ادیسون در فرانسه کرد و به ساخت و توسعه تجهیزات برقی پرداخت. در ژوئن سال 1884 به نیویورک نقل مکان کرد و در آنجا ادیسون او را برای کار بر روی ماشین ادیسون استخدام کرد. کار تسلا برای ادیسون با کارهای ساده مهندسی برق شروع شد و به سرعت برای حل مسائل دشوار پیشرفت کرد در همان زمان به تسلا پیشنهاد شد که ژنراتور جریان مستقیم شرکت ادیسون را مجدداً از نو طراحی کند
بسیاری تسلا و ادیسون را دشمن یکدیگر می دانستند اما لاری کارلسون مستند نگار و پژوهشگر می گوید ارتباط آن دو همواره نادرست تفسیر شده است. تسلا در اوایل دوران کاری خود برای ادیسون کار می کرد و بر روی ژنراتور های جریان مستقیم به آزمایش می پرداخت؛ اما بعداً پروژه موتور اندوکسیون (موتور الکتریکی جریان متناوب) را دنبال کرد. مطمئنا آنها در دو جهت مختلف هم قرار داشتند که به آن جنگ جریان ها می گفتند ادیسون روی جریان مستقیم پافشاری می کرد در حالی که تسلا معتقد به جریان متناوب بود.

استیو جابز و بیل گیتس زمانه
کارلسون آنها را به استیو جابز و بیل گیتس زمان خود تشبیه می‌ کند که یکی تاجر و بازاری، باهوش و دیگری خلاق و فنی بود. بنا بر یافته های کارلسون در یک اتفاق نادر ادیسون در یک جلسه کنفرانسی که تسلا در حال صحبت کردن بود، شرکت کرد؛ ادیسون که گوشش سنگین بود نمیخواست شرکت کنندگان از حضور او باخبر شوند به همین دلیل آرام خود را به پشت شنوندگان رساند تا بتواند سخنان تسلا را بشنود ولی تسلا او را دید و از شرکت کنندگان مجلس خواست تا او را مورد تشویق قرار دهند. در سندی دیگر سیفر درباره رابطه آنها بیشتر توضیح می‌ دهد و می‌ گوید رابطه آن دو ترکیبی از عشق و نفرت بود او می‌گوید، ادیسون در ابتدا تسلا را اخراج کرد ولی بعدها احترام زیادی برایش قائل شد به گونه ای که وقتی آزمایشگاه تسلا آتش گرفت ادیسون یک آزمایشگاه در اختیارش گذاشت و این نشان دهنده احترام متقابل میان آنهاست.
گفتنی است کتاب ها و اسناد معتبری وجود منتشر شده است که در دل تشریح اختلاف نظر این دو دانشمند درباره جریان مستقیم و متناوب، به واکاوی روابط آن دو هم پرداخته است بنابراین ناید با انتشار هر گزاره ای در فضای مجازی به ان رنگ حقیقت ببخشیم بهتر است برای تفهیم بهتر به منابع معتبر تری استناد کنیم.




http://sobhemelatnews.ir/fa/News/79714/به-مناسبت-درگذشت-توماس-ادیسون؛-تسلا-و-ادیسون-هیچگاه-دشمن-یکدیگر-نبوده-اند
بستن   چاپ