ریاست جدید اداره میراث فرهنگی دزفول
ضرورت راه اندازی شهرداری بافت تاریخی در دزفول
پنجشنبه 20 آبان 1400 - 18:18:42
صبح ملت نیوز
ضرورت  راه اندازی شهرداری بافت تاریخی در دزفول

ریاست جدید اداره میراث فرهنگی دزفول از ضرورت راه اندازی شهرداری بافت تاریخی دزفول بدلیل وسعت بالای
 کم نظیر 240 هکتاری و انجام کارهای ابتدایی تشکیل شهرداری خبر داده وگفت:
 با توجه به وضعیت بافت تاریخی دزفول و مطالعات صورت گرفته توسط کارشناسان بشکل خانه به خانه که مجموعه این خانه ها قریب به شش هزار  واحد مسکونی که شکل دهنده  28 محله درهم تنیده است.
 از ویژگی های خاص بافت تاریخی دزفول حصار تاریخی شهر بوده که دارای 63 برج نگهبانی و 4 دروازه اصلی بوده و در طرح  توسعه معابر سال 1312 خورشیدی در دزفول ازبین رفتند..
عباس چراغ چشم گفت: 
در صورت حمایت مردم دزفول و مسولین و اعضای شورای شهر 
 و ارایه طرح هایی ساده مانند طرح آجر به آجر و در کنار آن با جذب سرمایه گذاران و تشکیل صندوق مردمی خیرین فرهنگی ؛
 با تاسیس شهرداری بافت تاریخی  حفظ وباز آفرینی و نگهداری  بافت کهن دزفول سرعت دوچندانی می گیرد.
 
وی در مورد علت پذیرش این مسولیت گفت: حوزه فعالیت اداره میراث فرهنگی دزفول بسیار وسیع، حساس و پر تنش است و آن هم  بخاطر استعداد بسیار زیاد شهرستان دزفول در این حوزه و مردم و کارشناسان فرهنگ دوست، دلسوز، فعال و توانای این دیار است که هر کدام خود را مسئول و صاحب این میراث چند هزار ساله می دانند و این بسیار مهم و افتخارآمیز است .
لذا برآورده کردن رضایت تمام این افراد با نظرات متفاوت، کاری بسیار دشوار است و از آنجایی که امانت گرانبهایی که گذشتگان ما از تمدن و فرهنگ و تاریخ و ابنیه های فاخر و منحصر بفرد و صنایع دستی شاخص را برای ما به یادگار گذاشته اند که باید با حساسیت، حفظ و نگهداری و سپس با تفکر و همکاری و همفکری و تلاش همه جانبه احیا و رونق ببخشیم و از طرفی با وجود قرار گرفتن دزفول در تلاقی دامنه کوه های زاگرس و دشت خوزستان، طبیعت بی نظیر و بکری را برای گردش در طبیعت و طبیعت گردی فراهم نموده است که باید با استفاده از این ظرفیت های خدادادی، در درآمد زایی وایجاد اشتغال جوانان و معرفی فرهنگ اصیل و غنی دزفول به سایر مناطق داخلی و خارجی در عین حفظ و نگهداری این آثار کوشا باشیم لذا با توجه به چند مرتبه استعفای آقای مهندس چناری و درخواست از من و تصمیم اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان برخود لازم دانستم که در صورت همراهی و همدلی مردم فهیم و فرهنگ دوست دزفول و با بهره گیری از ظرفیت کارشناسان با تجربه و دانش بنیان شهرمان به این حوزه ورود کرده و ان شالله خادمی مفید برای زادگاهم باشم.

 آقای چراغ چشم در خصوص برنامه خود به خبرنگار ماگفت:اولین برنامه ی  اینجانب استفاده از ظرفیت کارشناسان مربوط به حوزه میراث و تشکیل کمیسیون هایی با موضوعات میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی است . یعنی سه کمیسیون متشکل از کارشناسان مطرح این سه رشته ، مسائل و مشکلات موجود را مطرح و با همفکری و همدلی راه حل های اجرایی ارائه و تصمیم گیری و اجرا شود . پس اصل طرح ها و برنامه ها ان شالله در این کمیسیون ها بدست خواهد آمد.

همچنین  با توجه به اینکه  پل ساسانی قدیمی ترین پل استوار جهان شناخته می شود لذا باید حفظ و پایدار بماند . البته که با توجه به تلاش های مدیر قبلی اداره در این امر بسیار موفق بوده است و جذب خیرین فرهنگی، بودجه لازم تا انتهای عملیات مرمت ان شاءلله تامین خواهد شد ضمناً طرح مرمت کامل این بنا تهیه شده و طبق آن عملیات مرمت اجرا خواهد شد.
وی در خصوص حفظ و احیا و رونق و حمایت از صنایع دستی دزفول به خبرنگارماگفت:
هرآنچه که زیرمجموعه فرهنگ دزفول می باشد حفظ آن از دغدغه های اینجانب است به همین منظور از سال 98 با تشکیل و آغاز یه فعالیت پژوهشکده دزفول شناسی با مدیریت بنده قریب به 60 شغل قدیمی که تحت عنوان صنایع دستی مشهور می باشند با تشکیل کمیسیون صنایع دستی و گروه مطالعاتی آن، شناخته شده اند که در این میان به کمک  استادکاران ماهر می توان بسیاری از این مشاغل را که در حال زوال است از منسوخ شدن رها کرد و با حمایت اداره میراث فرهنگی و افزایش تولیدات آنها در خصوص معرفی و فروش محصولات، تداوم آن حرفه ها، توجیه اقتصادی بخشید و حتی در صورت نیاز به جذب سرمایه گذار در این راستا از صنایع دستی حمایت خواهیم کرد.

خبرنگار :علی عراقی

http://sobhemelatnews.ir/fa/News/81424/ضرورت-راه-اندازی-شهرداری-بافت-تاریخی-در-دزفول
بستن   چاپ