بخشی از کتاب مدیریت نرم ریاست آسان 8
شنبه 18 تير 1401 - 18:51:56
صیح ملت نیوز

به نقل از صبح ملت: کتاب مدیریت نرم، ریاست آسان نوشته علیرضا رشنو کتابی است مختص مدیران پایه در ادارات ایران. این کتابِ تالیفی، نتیجه 12 سال ریاست نویسنده در یکی از ادارات کشور می باشد، کتاب مذکور در پنج فصل شکل گیری شخصیت رئیس اداره و بهترین نکات برای ریاست درست و آسان در یک اداره را در قالب عناوین عینی و ذکر داستان واقعی و نتیجه گیری بیان می کند. آنچه در ادامه آورده می شود یکی از عناوین این کتاب است:

 

آراسته بودن

آراستگی یکی از ضروریات جایگاه ریاست است. رئیسی که لباس چروک شده می‌پوشد، بوی عرق از لباسش به مشام می‌رسد، لکه ی گوشه ی لباسش را جدی نمی‌گیرد، میانه‌ای با کت پوشیدن ندارد، این‌چنین رئیسی در دید کارمند خود و ارباب‌رجوع چگونه شخصیتی دارد؟ آیا همین آشفتگی در پوشش در رفتار او تظاهر نمی‌یابد؟ و همین بی‌خیالی در مرتب کردن وضعیت ظاهر در بی‌خیالی کارمند به اوامر او نمود نمی‌یابد؟ مسلماً این موارد باهم ارتباط دارند و از هم تأثیرپذیر هستند. یک کارمند اگر گوشهی لباسش پاره شود می‌تواند تا پایان وقت اداری صبر کند و باهمان لباس به خانه برود، اما رئیس کار بلد رئیسی است که یکدست لباس یدکی در اتاقش داشته باشد تا بتواند در مواقع ضرورت به‌راحتی لباسش را تعویض کند و آراستگی ظاهر را حفظ نماید. رئیس اداره در محیط اداری و بیرون هرگاه توسط ارباب‌رجوع، کارمندان یا نمایندگان شرکت‌هایی که با اداره قرارداد مشترک دارند دیده می‌شود در اولین برخورد باید به‌وسیله ی ظاهر خود بر آن‌ها تأثیر بگذارد. ظاهر شخص قبل از گفتار و رفتار او دیده و نقد می‌شود. گاهی شخصی را می‌بینید و بدون اینکه او را بشناسید از او خوشتان می‌آید و دوست دارید با او به صحبت بنشینید. دلیل این امر وضعیت ظاهری اوست، همچنین حرکات بدنیش و اینکه ظاهر او با روحیه ی شما سازگاری دارد. آراستگی برای رئیس اداره جذابیت به همراه خواهد داشت، استفاده از لباس‌های اتوکشیده و عطرهای ملایم، موهای شانه‌زده و صورت مرتب می‌تواند کارمندان را به تمکین و ارباب‌رجوع را به احترام وادارد و همین امر سبب راحت‌تر شدن کار رئیس در پیگیری امور خود گردد. آراستگی در دین ما چنان توصیه‌شده است که هرگاه پیامبر اسلام صدای در خانه را می‌شنید و می‌خواست در را باز کند با نگاه کردن در آینه وضعیت ظاهری خود را مرتب می‌کرد. همین الگو برای ما کافی است تا در هر پست و مقام و حتی در زندگی شخصی آراستگی ظاهر را رعایت کنیم؛ اما ضرورت رعایت آراستگی برای رئیس اداره چندین برابر کارمندان اداره است. استفاده از کت در زمستان و تابستان برای روسای رده‌بالا ضروری است، کت‌وشلوار تبدیل به لباس رسمی ایران شده است، حضور مرتب رئیس اداره در جلسات می‌طلبد که بالباس رسمی باشد و به همین خاطر او باید از کت‌وشلوار استفاده کند. باید موهایش را مرتب اصلاح کند و از داشتن موهای بلند پرهیز کند، ریشش را مرتب آنکارد کند، خواب و استراحت کافی داشته باشد تا در محیط کار با چشم‌های پف‌کرده ظاهر نشود و در جلسات دهن‌دره نکند. راه رفتنش متین و آرام باشد، حرکات تند از خود نشان ندهد. در یک‌کلام بزرگ‌منشی را با حرکات و سکنات خود نشان دهد.

 

داستان:

دوستم که رئیس حراست اداره کل بود می‌گفت: مدیر و معاونش هر دو در اداره کل محبوب بودند، هر دو انسان‌های با کمالاتی بودند و رفع مشکلات کارمندان را جدی می‌گرفتند. تنها تفاوت آن‌ها در وضعیت ظاهری‌شان بود، مدیرکل لباس‌های معمولی می‌پوشید و اغلب با پیراهنی ساده و بدون کت به اداره می‌آمد، اما معاون او کت‌وشلوار آهارزده می‌پوشید و بسیار به‌ظاهر خود توجه می‌کرد. من بارها همراه این دو شخص به استانداری رفته بودم و در جلسات مختلف شرکت کرده بودم. یادم هست وقتی برای اولین بار همراه مدیرکل اداره – باآن سرو وضع ساده، به استانداری رفتم وقتی حراست استانداری ما را دید تغییری در رفتارش نداد و همان‌طور که پشت میز نشسته بود نام ما را پرسید و محل کارمان را بعد اجازه داخل شدن داد، اما وقتی اولین بار من به همراه معاون اداره –باکت‌وشلوار شیک و وضعی کاملاً مرتب، به استانداری رفتم حراست استانداری ناخودآگاه از پشت میز بلند شد پیش‌دستی کرده سلام کرد و ما را با احترام به داخل راهنمایی کرد، جالب اینجا بود که کارکنان قسمت‌های دیگر استانداری نیز کم‌وبیش همین رفتار را از خود نشان می‌دادند و من مطمئن بودم که ظاهر آراسته ی معاون اداره بر آن‌ها تأثیر گذاشته است.

نتیجه:

با خواندن این داستان متوجه می‌شویم که چگونه ظاهر فرد در برخورد دیگران با او تأثیرگذار است، قبل از اینکه شخص هنر خود در صحبت کردن را به نمایش بگذارد و پیش از آنکه او پست و مقام خود را بیان کند این ظاهر اوست که برایش جایگاه ایجاد می‌کند، این جایگاه مورد نیاز رئیس اداره است تا بتواند به‌راستی رئیس اداره باشد.

 


http://sobhemelatnews.ir/fa/News/97741/بخشی-از-کتاب-مدیریت-نرم-ریاست-آسان-8
بستن   چاپ