دزفول رتبه نخست جذب گردشگر در استان خوزستان را کسب کرد
تشکیل شورای ساماندهی اماکن گردشگری،تفریحی و تاریخی در شمال خوزستان
سه شنبه 4 مرداد 1401 - 08:05:39
اختصاص 1میلیار و 700 میلیون تومان برای مرمت پل ساسانی/ دزفول رتبه نخست جذب گردشگر در استان خوزستان را کسب کرد/ تشکیل شورای ساماندهی اماکن گردشگری،تفریحی و تاریخی در شمال خوزستان 


🔸عباس چراغ چشم از اختصاص 1میلیارد و700 میلیون تومان اعتبار برای مرمت پل ساسانی خبرداد.

به گزارش خبرنگار صبح ملت عصر روز سه شنبه 3 مرداد رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات این اداره برگزار شده بود عنوان کرد: اداره میراث فرهنگی وارث 270 هکتار بافت تاریخی است که عمر این اماکن بین 200 تا 300 سال می باشد و در اثر گذر زمان عمر مفید این ساختمان ها از دست رفته است و قابل مرمت نیستند.

وی در ادامه گفت: برای رفع مشکلات بافت تاریخی پیشنهاد برپایی انجمن خیرین شکل گرفت ، برای رفع مشکلات و نجات این بافت نیازمند ورود بخش خصوصی هستیم.

عباس چراغ چشم در خصوص پل ساسانی دزفول که یک اثر جهانی است و اکنون در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد اذعان کرد: هفته پیش 1میلیارد و700میلیون تومان از محل اعتبارات ملی برای مرمت پل ساسانی اختصاص داده اند که با همکاری پیمانکار درحال انجام است.

چراغ چشم تصریح کرد:  1میلیارد و 700 میلیون تومان نیز در سال 1400 برای مرمت و اصلاح دهنه های تخریب شده تخصیص شده بود و اکنون مرمت ستون ها و آسفالت پل در حال انجام است.


ساناز بهمن_صبح ملت
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جهت برچیده شدن گنبد عبیدزاکانی چنین بیان داشت: جوانی سه خانه مخروبه را برای مرمت خریداری می‌کند که معتقد بود در یکی از این منازل قبر عبیدزاکانی قرار دارد و گنبدی نیز در بالای آن خانه قرار می‌دهد لذا این گنبد نیز هیچگونه خسارتی به بافت قدیم وارد نکرده بود اما چون غیر مستند و غیر کارشناسی این کار صورت گرفته بود اقدامات لازم برای برچیده شدن گنبد صورت گرفت و اکنون به یک مرکز اقامتگاه توریستی تبدیل شد.

عباس چراغ چشم در خصوص خانه سوزنگر نیز گفت: یک خانم که حدودا 10 سال است خانه تاریخی سوزنگر  را به صورت غیرقانونی تصرف کرده در صورتی که متولی آن اداره میراث فرهنگی است،  بنابراین حکم تخلیه منزل نیز از سوی مراجع قضایی صادر شده است و به زودی نیز به یک مرکز اقامتی تبدیل خواهد شد.

او عنوان کرد: عمارت مجدی و سه خانه تاریخی با کمک اداره میراث خریداری شده که در حال تبدیل به مکان های گردشگری هستند، اداره میراث افرادی که در منظر دز خانه دارند را تشویق به این امر پسندیده می کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی ضمن بیان اینکه چندین جلسه با حضور نماینده شهرستان در خصوص مشکلات میراث فرهنگی با وزیر صورت گرفت و با امضای وزیر 5 میلیارد تومان برای نورپردازی پل قدیم اختصاص یافت که در اداره کل باقی مانده و هنوز به دزفول نرسیده است و به رغم اینکه سفر پیشین وزیر با توجه به حادثه متروپل کنسل شد اما قول سفر دوباره به دزفول را داده‌اند.

چراغ چشم در ادامه اظهار کرد: دزفول در حوزه گردشگری فروردین 1401 با جذب 1میلیون گردشگر نوروزی توانست رتبه نخست را در استان خوزستان کسب کند و در حوزه صنایع دستی 53 اثر در سال 1400 در استان برگزیده شده بود که 30 اثر آن مختص دزفول بوده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به حضوری شدن و مدارس و از سرگیری آموزش ها از اول مهر بیان داشت: دانش آموزان هنرستان های کاردانش و فنی حرفه ای و دبیرستان های نظری درسی به نام کارآفرینی خواهند داشت و کپو بافی را آموزش خواهند دید.

در اداره میراث نیز از هفته گذشته دوره های رایگان آموزش صنایع دستی برپا شده‌است‌.

وی بیان کرد: 800 هکتار محوطه جندی‌شاپور و 93 تپه باستانی وجود دارد که همگی در معرض خطر تبدیل به زمین کشاورزی هستند، 93 پرونده برای تشکیل سند به نام میراث فرهنگی انجام شده است اما برای برای حفاظت از این تپه ها با کمبود نیرو مواجه هستیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تشکیل شورای ساماندهی اماکن گردشگری، تفریحی و تاریخی شمال خوزستان خبرداد و گفت: 15 سازمان در این شورا دخیل هستند و باغ ویلاها، چالکندی، آبشار شوی، شرکت های بزرگ و سایر مناطق تفریحی و گردشگری  را مدیریت و ساماندهی خواهندکرد، در دره توبیرون اقدامات حفاظتی نیز انجام خواهد شد.

وی درجهت اعتبارات بخش سردست و شهیون عنوان کرد: 200 میلیارد تومان اعتبار برای مرمت پل کول پیشنهاد شد و برای آجر فرش کردن، سرویس بهداشتی در مسیر عشایر نیز اعتباراتی در نظر گرفته شده‌است.

چراغ چشم در ادامه تصریح کرد: مرکز توسعه گردشگری عشایر شهیون که پنج سوئیت یک و نیم هکتاری است به زودی تاسیس خواهد شد.

او چنین اظهار کرد: به اکیپ های گردشگری که مستند سازی می‌کنند با عشایر بتوانند حرکت کنند تمام امکانات و اعتبارات آنها از سوی اداره میراث تامین خواهد شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پاسخ به سوال خبرنگار صبح ملت مبنی براینکه باتوجه ماه های پایانی فصل تابستان و پیش رویی فصل های پاییز و زمستان و بارندگی های در این فصل ها سقف بازار قدیم شهرستان در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد و در حال ریزش است این چنین پاسخ داد: با شهرداری رایزنی هایی صورت گرفته برای مرمت بازار اما به رغم داشتن برنامه اعتبارات لازم را برای مرمت نداریم.

http://sobhemelatnews.ir/fa/News/98555/تشکیل-شورای-ساماندهی-اماکن-گردشگری،تفریحی-و-تاریخی-در-شمال-خوزستان
بستن   چاپ