بزرگنمایی:
برف و شیره یک دسر سنتی ایرانی است که از مخلوط کردن برف تازه با شیره تولید میشود. این دسر در پائیز و زمستان و همزمان با بارش برف تهیه و مصرف میشود. شیره انگور رایجترین نوع ماده شیرینکننده برای تهیه برف و شیره است اما شیره خرما یا شربتهای دیگر هم ممکن است برای این منظور به کار روند.
در واقع با ریختن شیره روی برف رنگ آن از سفید به شکلاتی و نارنجی تغییر رنگ پیدا میکند.
( این دسر مال زمان گذشته است و در زمان حال بخاطر آلودگی های بیشمار موجود در جو توصیه نمی شود از برف یا باران برای خوردن استفاده کرد)
اما از نگاه هواشناسی بد نیست تا به یک برف نارنجی و شکلاتی رنگ در سوئیس و آلمان ( ارتفاعات آلپ و پیرنه ) نگاهی بندازیم که خودش نوعی پدیده عجیب است .
(مسیر حرکت دانه های شن از افریقا به سمت اروپا)
حرکت و جابجایی عظیم دانه های شن و خاک از روی منطقه شمال غرب آفریقا ( صحرا ) به سمت اقیانوس اطلس شمالی و یا در مسیری دیگر عبورشان از روی دریای مدیترانه و رسیدن به آسمان اروپا، باعث می شود تا این دانه های شن روی برف ارتفاعات سوئیس فرود آمده و همراه با زرد و کدر کردن آسمان، بطور خاصی رنگ برف را در این منطقه مثل دسر برف و شیره ایرانی، نارنجی و شکلاتی کنند اما با طعمی متفاوت ...
منبع: کانال مباحث هواشناسی و اقلیم
#علیرضا رشنو