آخرین مطالب

معجزه شکلات تلخ در رابطه با حافظه! سلامت

معجزه شکلات تلخ در رابطه با حافظه!

  بزرگنمایی:
شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. همچنین ممکن است خطر بیماری‌های قلبی - عروقی و فشار خون را کاهش دهد و در عین حال جریان خون را بهبود ببخشد.

شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. همچنین ممکن است خطر بیماری‌های قلبی - عروقی و فشار خون را کاهش دهد و در عین حال جریان خون را بهبود ببخشد.

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «به گفته محققان، مصرف شکلات تلخ می‌تواند فرکانس امواج مغزی را تغییر دهد و در بهبود حافظه و کاهش استرس مفید باشد. در واقع بهتر است افرادی که عاشق شیرینی‌جات هستند نیز برای حفظ سلامتی خود به سمت جایگزینی انواع و اقسام شیرینی‌های مضر با شکلات تلخ حرکت کنند. البته منظور از شکلات تلخ یک شکلات واقعی و باکیفیت است نه محصولی که از ترکیب مواد مختلف و با استفاده از تلخ‌کننده مصنوعی تولید شده است!

شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. همچنین ممکن است خطر بیماری‌های قلبی - عروقی و فشار خون را کاهش دهد و در عین حال جریان خون را بهبود ببخشد.

با استناد به مطالعه‌ای از دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا که در نشست سالانه زیست‌شناسی تجربی 2018 نیز ارائه شد، فواید شکلات تلخ در رابطه با تاثیر آن بر امواج مغزی مرتبط با حافظه و توانایی یادآوری مسائل آشکار شده است.

کتر لی برک از دانشگاه لوما لیندا همراه با تیم تحقیقاتی خود، از تکه‌های 48 گرمی شکلات تلخ استفاده کردند که متشکل از دانه‌های کاکائو 70 درصد تانزانیایی بودند.

برک توضیح می‌دهد: آنچه ما به آن اشاره کردیم این بود که آنتی‌اکسیدان‌ها قابلیت تغییر فرکانس‌های مغزی شما را در اختیار دارند، واضحا یک فرکانس مغزی مفید به نام گاما. فرکانس گاما به واسطه آنتی‌اکسیدان‌های شکلات تنظیم‌ شده، افزایش یافته و در واقع روشن می‌شود.

امواج مغزی در فرکانس‌های متفاوتی انتشار می‌یابند و از این نظر تا حدودی مشابه رادیو هستند. برک اضافه می‌کند که فرکانس گاما بالاترین فرکانس است و «با پیشرفته‌ترین سطح برای پردازش شناختی، حافظه و یادآوری در ارتباط است.»

امواج گاما به عملکردهای پیچیده‌ای مانند پردازش اطلاعات، بهبود حافظه و کاهش استرس نسبت داده می‌شوند. اثرات مثبت روی مغز یا همان طور که محققان می‌گویند افزایش «انعطاف‌پذیری عصبی» در نتیجه مصرف شکلات تلخ، ظرف 30 دقیقه اتفاق می‌افتد.

برک می‌گوید: در این مطالعه داوطلبانی که یک تخته شکلات تلخ 70 درصد مصرف کرده بودند، پس از 30 دقیقه افزایش عظیمی را در فرکانس گاما در نواحی مهمی‌ای از مغز (قسمت پشتی و سمت راست مغز) نشان دادند. افزایش امواج مغزی فرکانس گاما به مدت چندین ساعت باقی می‌ماند.

تیم تحقیقات به بررسی داوطلبان آزمایش ادامه دادند و تا دو ساعت پس از اجرای پروژه، همچنان شاهد فرکانس گاما تحریک شده هرچند به صورت کاهش یافته بودند. بنابراین مدت زیادی طول می‌کشد تا این امواج فروکش کنند.

این پژوهش می‌تواند برای بهبود عملکردهای شناختی، به‌ویژه در جمعیت‌های سالخورده به کار رود. طبق نتایج به‌دست‌آمده یکی از مزایای اصلی شکلات تلخ، تنظیم دقیق فرآیندهای شناختی هنگام فرسایش آنها محسوب می‌شود. به عقیده برک اگر واقعا بتوانیم فرکانس گاما را افزایش دهیم، به‌راستی در زندگی و به‌خصوص در زمینه تقویت فرآیندهای شناختی مغز سود خواهیم برد.

دانستنی‌های شکلاتی

دانه‌های کاکائو داخل غلاف‌های کاکائو یافت می‌شوند. آنها میوه‌هایی هستند که روی درختان تحت آب و هوای گرم مانند آمریکای مرکزی، آمریکای جنوبی و آفریقا رشد می‌کنند. بله، شکلات از نظر فنی در واقع از یک میوه به دست می‌آید. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات دیگر نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند، مانند اسفناج، چغندر، تمشک، توت فرنگی و البته کلم‌پیچ.

دانه‌های کاکائو از داخل میوه برداشت و سپس خشک و تخمیر می‌شوند. این ماده در نهایت به کره کاکائو تبدیل خواهد شد. کاکائوی خام را می‌توان به‌تنهایی یا در پخت‌وپز استفاده کرد. برای تبدیل کاکائوی خام به شکلات یا کره کاکائو، آن را با شکر و شیر ترکیب می‌کنند.

همچنین به منظور تبدیل کاکائوی خام (raw cacao) به "cocoa"، محصول باید برشته یا رست شود. برک توضیح می‌دهد که به زبان ساده، کاکائو (cacao) نسخه خام، کمتر فرآوری‌شده یا فرآوری نشده است؛ در حالی که cocoa فرآوری‌شده به شمار می‌رود. طعم شکلات تلخ، شکلات شیری و سایر انواع شکلات بسته به مقادیر به‌کاررفته از کره و شیر متفاوت است.

به طور معمول، هر محصولی که بیش از 70 درصد کاکائو داشته باشد، «شکلات تلخ» در نظر گرفته می‌شود و این همان ترکیبی است که در مطالعه برک استفاده شد.

شکلات تلخ در محدوده 70 درصد کاکائو یا بالاتر به‌شدت غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است. از این رو برای سلامت بدن بسیار مفید به شمار می‌رود.

برک خاطرنشان کرد که این میوه از نظر آنتی‌اکسیدان‌ها حتی از گیلاس و یک‌سری از سبزیجات نیز پیشی گرفته است. اگر بتوانید طعم تلخ‌تری را تحمل کنید، مصرف درصدهای بالاتر از کاکائو توصیه می‌شود.

جسیکا کوردینگ، متخصص تغذیه ثبت‌شده در نیویورک، توضیح می‌دهد: کاکائوی 85درصد همان چیزی است که بسیاری از پزشکان و متخصصین مراقبت‌های بهداشتی به مردم پیشنهاد می‌دهند. به عبارت ساده، درصد بیشتر کاکائو به معنای مصرف شکر کمتر است. به این ترتیب حتی شکلات تلخ نیز حاوی شکر اما به مقدار بسیار محدود است. برای افرادی که به دنبال استفاده حداکثری از مزایای آنتی‌اکسیدانی شکلات هستند، مدل‌های تلخ‌تر توصیه می‌شود.»


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پاکستان: هیچ نظامی یا غیرنظامی ایرانی هدف قرار نگرفتند

رئیس‌جمهور در دیدار اقشار و منتخبین شهرستان فیروزکوه: دولت به دنبال اولویت‌بندی کمبودها و مشکلات و سپس حل آن‌هاست

پیام مهدی طارمی برای مردم فلسطین

امیرعبداللهیان: هیچ تعارفی با طرف‌های تروریستی در پاکستان و عراق نداریم

اقدام دولت برای حمایت از مستمری‌بگیران

بهره‌مندی هنرستانیها از یک ماه کسری خدمت «سربازی»

یارانه یک میلیونی برای کودکان دارای اختلال رشد 5 دهک اول/ارزیابی 3 ماهه وضعیت رشد کودکان

وزیر دفاع : روسیه باید موضوع تمامیت ارضی ایران را رعایت کند

پالایشگاه‌های چینی برای خرید نفت ارزان راه افتادند

بازار سرمایه و کنترل تورم و نقدینگی و رشد تولید به قلم دکتر جواد درواری

تدوین تله فیلم *خط قرمز*به تهیه کنندگی عباس جاهد در استان اردبیل به پایان رسید

توافق نهایی با هند برای توسعه بندر چابهار

گزارش شرکت مالک نفت‌کش توقیف‌شده آمریکایی از وضع سلامتی گروه کارکنان آن در ایران

در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه هند امیرعبداللهیان اعلام کرد: هشدار ایران به آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی

از سرگیری مرمت پل‌بند تاریخی لشکر شوشتر

امیرعبداللهیان: محاسبه رژیم اسراییل در مورد حماس غلط بود/ به نیروهای مقاومت دستور نمی‌دهیم

مرگ دانشمند ایرانی در یک حادثه

ثبت بالاترین مقدار تولید نفت ایران پس از تحریم‌ها

حذف یارانه تعدادی از یارانه بگیران در دی ماه/ ماجرا چیست؟

تراکتور به دور از حواشی به سمت موفقیت

مصرف سرانه نان در کشور سالی 170 کیلوگرم؛ نان ناسالم چه بلایی سر بدن می‌آورد؟

ویتامین‌ها از طریق مکمل‌ها تأمین نمی‌شوند

ابطال شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان از سوی دیوان عدالت اداری

ارتش آمریکا: 16 نقطه یمن را هدف قرار دادیم

آیا شما یک آدم سمّی هستید

واکاوی یک تراژدی / نابغه ای در لجنزار

آغاز جلسه دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه

ارتش یک نفتکش آمریکایی را در دریای عمان توقیف کرد

همدان پایتخت گردشگری آسیا شد

مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز خبر داد تخصیص اسکناس کشور مبدأ به مسافران تا عید نوروز

طرح آمریکا برای منطقه «بعد از جنگ غزه» با همکاری عربستان

فرصت 2 ماهه بانک مرکزی برای کاهش رشد پایه پولی و نقدینگی

اولین نشست کمیته فلسطین APA رئیس پارلمان کشورهای عربی: ساکنان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی شریک جرم هستند

استارت پروژه «نبیل باهویی ٢» با حضور برانکو

وزیر کشور: انفجار تروریستی در کرمان خارج از رینگ حفاظتی مراسم بود

ادغام تعرفه رای دو انتخابات 1402

211 شیء تاریخی ایران در چین

طرح جامع مدیریت دریاچه نمک به تصویب رسید مخبر: دولت با جدیت به دنبال حل مشکلات حمل و نقل عمومی است

رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم قم: دشمن سیاست «بیرون کشاندن مردم ایران از صحنه» را پیگیری می‌کند

تعلیق از خدمت 4 کارمند شهرداری دزفول

آخرین وضعیت ثبت‌نام در کاروان‌های حج

استفاده از معلم آقا در دبیرستان‌های دخترانه؛ نیازمند مجوز/ تعیین تکلیف مدیران زن مدارس پسرانه

ماجرای ارسال پیامک برای متقاضیان شیرخشک

دبیر هیات بادبانی استان هرمزگان: گسترش گردشگری ورزش‌های دریایی در هرمزگان یک ضرورت است

آغاز دور جدید گرانفروشی بلیت هواپیما؛ بلیت هواپیما به نرخ مصوب نیست

قوه قضاییه: حکم بخش دوم پرونده هواپیمای اوکراینی صادر شد/ متهم ردیف اول بازداشت است

کشف شیشه و هیروئین از یک خودروی سواری در هندیجان

بارورسازی ابر‌ها برای کشوری وسیع همچون ایران اجرایی و عملی نیست

کنعانی: مسئله دریای سرخ معلول است؛ علت نیست/ تدوین سند همکاری با روسیه در گام‌های نهایی است

اختلاف نظر درباره بدهی 100 میلیارد دلاری